bulletineterdm18

Eté Eigendomsoverdracht van het kerkgebouw aan de Stichting BOEi J. Verkoren | Voorzitter kerkenraad. 1 juni 2018 is ons mooie kerkgebouw overgedragen aan de stichting, waarover in deze rubriek aan het eind beknopte informatie is te lezen. Hoe de kerkenraad tot de moeilijke beslissing is gekomen om de kerk aan genoemde nieuwe eigenaar over te dragen, zal ik trachten in dit artikel te verduidelijken. We zullen terugkijken naar de geschiedenis van meer dan 90 jaar. De kerk werd gebouwd in 1924 op een aangekocht perceel, genaamd de Boschhoek en kon de Waalse gemeente na een tijdelijk onderkomen in de Schotse kerk in september 1924 gebruik maken van het nieuwe gebouw. Een kerkgebouw van enige tientallen jaren oud, neemt nog geen grote kosten met zich mee. Alles blijft in redelijke staat, tot helaas een bombardement roet in het eten gooit. Het kerkgebouw werd vrij ernstig beschadigd, maar wij mogen dankbaar zijn dat het gebouw overeind is gebleven. Architect Verheul heeft voor het herstel van de kerk gezorgd.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ4OTAy